3+ groep

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel!

Kinderen van drie jaar staan op het punt de wereld te ontdekken! Zij kunnen langer de afwezigheid van mama en/of papa accepteren en kunnen makkelijker vervangende hechtingspersonen toelaten. Vaak zijn zij overdag al zindelijk en kunnen bijvoorbeeld zelf hun schoenen aantrekken. Ook spelen drie jarige kinderen steeds meer samen met andere kinderen terwijl twee jarige kinderen nog vaak naast elkaar spelen. Drie jarige peuters kunnen vaak al enkele cijfers en letters benoemen en de woorden hij en zij gebruiken. Het “op de beurt” wachten begrijpt een drie jarige steeds beter. Ook begrijpt de peuter al goed dat er ergens anders andere regels kunnen gelden.

Het is erg belangrijk om in te spelen op deze ontwikkeling. Om die reden kiest SKN voor een meer gelijkvormige groep.

Vanaf 1 maart 2018 kan jouw 3-jarige peuter zich bij SKN voorbereiden op de basisschool. Dan starten wij namelijk een 3+ groep in Emmeloord. Je kind leert daar spelenderwijs de basisschoolvaardigheden waardoor het een betere aansluiting krijgt op de basisschool. Je kind kan de 3+ groep 1 tot 4 middagen per week volgen van 13.00 tot 15.30 uur

De basisschoolvaardigheden bestaan globaal uit 3 onderdelen: sociale ontwikkeling, motoriek en taalontwikkeling. Elke middag starten we de 3+groep in de kring. Daar ontwikkelt je kind zijn of haar sociale kant. Het leert bijvoorbeeld stil te zijn als de ander praat, op de beurt te wachten en om hulp te vragen. Na de kring gaan we knutselen, spelen en buiten bewegen. Daarmee bevorderen wij de fijne en grove motoriek en het samen spelen. Ook leert je kind keuzes maken en wordt het zelfstandiger. Met spelletjes oefenen we beginnend lezen en rekenen. Met al deze basisschoolvaardigheden kan je kind straks goed voorbereid en vol zelfvertrouwen starten op de basisschool.

Voor de 3+ groep kun je kinderopvangtoeslag aanvragen of een subsidieverzoek indienen bij de gemeente. SKN legt je graag uit hoe dat werkt!

Bel voor meer informatie 0527-620613 of mail info@sknop.nl